5. Festival Frankovke u Feričancima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Feričancima je jučer održan 5. Festival Frankovke, manifestacija u sklopu koje je ove godine upriličeno nekoliko zanimljivih sadržaja. U organizaciji HPD Sokol Feričanci održan je 31. tradicionalni planinarski susret “Kroz vinograde i šume” na koji se ove godine odazvalo 180 planinara iz 12 planinarskih društava. Nakon tradicionalnog planinarskog doručka, vodiči su poveli planinare na dvije staze – kraću duljine 9 km i dužu stazu duljine 13 km. Po povratku sa staza, planinari su se okupili u centru Feričanaca gdje su nastavili druženje bogatu uz ponudu hrane i pića te tamburaše koji su uveseljavali goste.

U organizaciji URT NEXE Team Našice održana je utrka pod nazivom Feričanci Wine Run 2022. Osamdesetak natjecatelja trčalo je stazu dugu 9 km, a najbrži u muškoj konkurenciji bio je Darko Dolovski koji je kroz cilj prošao s vremenom 35,06. Drugi je bio Matija Fapali, a treći Krešimir Žagar – sva trojica članovi URT NEXE Team Našice. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jasna Plemeniti, drugo je mjesto osvojila Katarina Ciprić, a treće Ivana Devald.

Uz trkače, u Feričancima su bili aktivni i biciklisti. Naime, biciklistički klub Našice organizirao je biciklijadu atraktivnom stazom kroz vinograde, u kojoj su nastupili vozači profesionalci, ali i brojni rekreativci i djeca.

Peti Festival Frankovke otvorenim je proglasio načelnik Općine Feričanci Marko Knežević. Pozdravljajući brojne izlagače, planinare i natjecatelje te sve goste, načelnik Knežević je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji te svima poželio ugodan boravak i dobru zabavu. Prigodnim se riječima nazočnima obratio i predsjednik Uprave NEXE d.d. Ivan Ergović, koji je  pohvalivši organizaciju izrazio zadovoljstvo što Feričanci iz dana u dan postaju sve zanimljivija turistička destinacija čemu uvelike pridonose ovakve manifestacije. U ime župana Ivana Anušića nazočne je pozdravio njegov zamjenik Josip Miletić, obećavši i dalje punu potporu, a svečanosti otvorenja bili su nazočni i Ivan Maričić, direktor vinarije i tvrtke Osilovac, saborski zastupnik Goran Ivanović Lac te direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler. Manifestacija je završila u kasnim noćnim satima spektakularnim koncertom popularne grupe Opća Opasnost.

Tekst: Danko Justić

Foto: Danko Justić, HPD “Sokol” Feričanci

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit