Uskoro energetska obnova zgrade gradske uprave

Potpisan je ugovor za projekt “Energetska obnova zgrade Gradske uprave Grada Našica” s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja vrijedan 3.669.730 kuna – izvijestio je gradonačelnik Josip Miletić i istaknuo kako se nakon potpisivanja ugovora otvorila mogućnost prijave projekta na sufinanciranje u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Prijavom su zatražena sredstva u iznosu 1.661.450 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 6.043.240 kuna, a bit će sufnanciran i iz drugih izvora.
Grad Našice pristupit će realizaciji projektnih aktivnosti koje podrazumijevaju energetsku obnovu zgrade u što su uključeni građevinski radovi na obnovi ovojnice, zamjenu vanjske stolarije, obnovu fasade i zamjenu krovnog pokrova. Projekt obuhvaća strojarske radove na rekonstrukciji grijanja i hlađenja zgrade s uvođenjem učinkovitog sustava pripreme tople vode te elektro-instalacijske radove na uvođenju učinkovite rasvjete i kontrole upravljanja sustavima grijanja i rasvjete. Projekt obuhvaća i obnovu ovojnice dijela zgrade u kojem se nalazi Policijska postaja Našice.
Energetskom obnovom Zgrade Gradske uprave osigurat će se energetske uštede za toplinsku energiju u iznosu od gotovo 67 posto kao i smanjenje emisije CO2 u iznosu od gotovo 60 posto te će se osigurati prelazak iz energetskog razreda „F“ i „E“ u energetski razred „B“. U realizaciji projekta slijedi postupak javne nabave i odabir izvođača radova. Završetak radova predviđen je do kraja iduće godine. Svoje zadovoljstvo ovim projektom i partnerskim odnosom Grada Našica, Županije osječko baranjske i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, izrazio je i Zdravko Vukić, pomoćnik ministra, koji je rekao kako se nada da će se kroz ovo pokrenuti građevinska operativa na području Našica te je najavio još jednu veliku investiciju – energetsku obnovu Opće županijske bolnice Našice.

Tekst:Asja Godžirov Kurilj
Foto: Grad Našice

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest