3. Međunarodni simpozij Palijativne skrbi

 

U Hotelu Park Panolija u Našicama danas se, u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara – podružnice HUMS-a Opće županijske bolnice Našice i Opće županijske bolnice Našice, održava 3. Međunarodni simpozij Palijativne skrbi. Simpozij je namijenjen svim profesijama – medicinskim sestrama, liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima i fizioterapeutima, a teme su Edukacija i kompetencije medicinskih sestara u skrbi za palijativnog pacijenta, Branitelji u palijativnoj skrbi, Etičke dvojbe u palijativnoj skrbi, Interdisciplinarnost u palijativnoj medicini i Slobodne teme.

Dobrodošlicu sudionicima simpozija iz Hrvatske i gostima iz Slovenije poželjeli su pomoćnica ravnatelja Opće županijske bolnice Našice za sestrinstvo i predsjednica HUMS-a Našice – Zvjezdana Gvozdanović, pročelnica za zdravstvo Osječko-baranjske županije Ivana Stanić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec te ravnatelj bolnice i dogradonačelnik Hrvoje Šimić koji je iskazao zadovoljstvo domaćinstvom skupa te činjenicom da u našičkoj bolnici radi Odjel za palijativu koji na kvalitetan način pruža skrb pacijentima s područja cijele županije. Posebnu zahvalu na kvalitetnom radu uputio je pomoćnici za sestrinstvo Zvjezdani Gvozdanović te svim medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom predanom radu.

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec rekla je da se dugo pogrešno mislilo da palijativnu skrb trebaju samo bolesnici koji boluju od malignih bolesti, no istaknula je da gotovo i nema čovjeka koji ju ne treba na kraju života te je zaključila da je cilj palijativne skrbi pomoći u najtežim trenucima pacijentima i njihovim obiteljima te pacijentima osigurati kvalitetu na kraju života i dostojanstvenu smrt. Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Hrvatska komora medicinskih sestara, Osječko-baranjska županija i Grad Našice.

 

 

Tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest