27. godišnjica odlaska branitelja u obranu Vukovara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnji dan 1991. godine, 67 dragovoljaca s našeg područja – područja bivše općine Našice, otišlo je u obranu Vukovara.
Odazvali su se pozivu našičkog Kriznog štaba, koji je emitiran u programu Radija Našice. Dragovoljci iz Donje Motičine, Đurđenovca, Beljevine, Koške, Feričanaca, Našica, Velimirovca, Laanske, Jelisavca, Našičke Breznice te sa susjednih područja okupili su se na našičkom sajmištu, odakle su prebačeni do Bogdanovaca, a kukuruznim putem došli su u Vukovar. Uz ostale položaje, raspoređeni su na Mitnicu te na vukovarsko sajmište.

U spomen na 27. godišnjicu odlaska dragovoljaca u obranu Vukovara, a i povodom Dana udruge vukovarskih veterana Našice, danas je organiziran tradicionalni maraton. Desetak trkača s našeg područja te s područja virovitičke županije krenulo je iz središta grada, a u nastavku puta proći će sajmištem odakle su dragovoljci otišli u Vukovar te svim naseljima iz kojih su vukovarski dragovoljci.

U nastavku prigodnog programa, od 18 sati, na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska” bit će polaganje vijenaca i molitva za poginule branitelje.

Sutra u 19 sati u Domu kulture Našice bit će prikazan film “Štafeta smrti”, a ovim sadržajem ujedno će završiti ovogodišnje obilježavanje odlaska naših dragovoljaca u obranu grada heroja.

 

 

 

teksti foto: N.Pavlus 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit