23. sjednica Županijske skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 23. sjednica Skupštine Osječko -baranjske županije. Na početku sjednice predsjednik Skupštine Dragan Vulin upoznao je vijećnike kako će iduća 24. sjednica biti posljednja koja će biti održana po starom poslovniku, a od 25. sjednice uvest će se tableti za sve vijećnike umjesto pisanih materijala. Također će biti uvedeno i elektronsko glasovanje te mogućnost javljanja vijećnika iz svojih klupa. Tijekom aktualnog sata, jedno od vijećničkih pitanja odnosilo se na izgradnju novog kliničkog bolničkog centra u Osijeku, odnosno u kojoj je fazi taj veliki projekt i hoće li se Kinezi uključiti u realizaciju. Župan je odgovorio kako sve teče prema planu, projekt je u pripremi, 35 milijuna kuna je osigurano za projektnu dokumentaciju i izgradnja bi trebala biti dovršena do 2025. godine, a što se tiče Kineza oni s ovim projektom nemaju nikakve veze. Jedno od pitanja odnosilo se i na površine koje su još uvijek pod minama na području naše županije i ozbiljna su prijetnja. Župan je istaknuo kako je na području Osječko – baranjske županije još uvijek oko 52 četvorna kilometra minski sumnjivog područja, a to je najvećim dijelom pojas uz rijeku Dravu i područje Kopačkog rita koja bi trebala biti razminirana do kraja 2023. godine. Najveći je problem što se radi o vrlo nepristupačnom području koje je vrlo teško razminiravati, no treba istaknuti da su sve javne površine kao i sve poljoprivredne površine razminirane i ozbiljne opasnosti od mina za žitelje naše županije nema.
Vijećni su su na današnjoj sjednici donijeli i odluku da se Ministarstvu obrazovanja uputi dopis, odnosno požurnica koja se odnosi na realizaciju izgradnje nove zgrade srednje škole u Donjem Miholjcu. S obzirom da je postojeća zgrada stara 90 godina u katastrofalnom stanju i direktno utječe na zdravlje i sigurnost učenika, neophodna je izgradnja nove škole. Projekt je već ranije definiran, no nije jasno što se čeka s obzirom da je poznato tko će i u kojem iznosu financirati izgradnju – Republika Hrvatska sa 70%, Županija s 20% te grad Donji Miholjac s 10%. Među ostalim prihvaćena je i Odluka o III. Izmjeni i dopuni Prostornog plana Osječko -baranjske županije, kao i prijedlog Odluke o prihvaćanju memoranduma o razumijevanje između Osječko – baranjske županije i pokrajine Sečuan u Narodnoj republici Kini o uspostavljanju prijateljstva i suradnje.

tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit