2019. bila je značajna godina u obnovi crkve i samostana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prošla je godina bila važna za građevinske radove na Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog i samostanu. Nakon restauratorske obnove fasade crkve u 2018. godini, prošle godine dovršeni su radovi na sanaciji prizemnog dijela fasade s drenažom oborinskim voda te su promijenjeni prozori na prvom samostanskom katu. Kako je rekao župnik i gvardijan fra Zoran Bibić, velik dio troškova završnih radova na franjevačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog već je isplaćen, zahvaljujući trajnoj potpori vjernika, Grada Našica i Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture u prošlogodišnjim radovima sudjelovalo je sa 100.000 kuna, Grad Našice također sa 100.000 kuna, a Mjesni odbor Našice s 12.000 kuna. Za obnovu prozora franjevačkog samostana, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo je 100.000 kuna, a ostali dio sredstava pokrit će Franjevački samostan najviše zahvaljujući darovima vjernika. Ove godine planira se nastaviti s radovima na obnovi franjevačkog samostana. U planu je sanacija krovišta na zapadnom dijelu samostana, što će uključiti izmjenu dotrajale krovne građe. Osim radova na župnoj crkvi i samostanu, uz suglasnost Franjevačkog samostana, Grad Našice vodi restauratorsku obnovu kapele Uzašašća Gospodinova. Prošle je godine dovršena obnova fasade i postavljene su nadzorne kamere.

izvor: Franjevački samostan, foto: arhiva

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit