17. listopada obilježava se Dan borbe protiv siromaštva

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Obilježavanje ovog dana proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine i otada se obilježava svake godine 17. listopada. Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice. Ovaj problem posebno je prisutan u nerazvijenim zemljama, gdje je najveći broj ljudi koji žive u krajnjem siromaštvu. Siromaštvo u svijetu pa i kod nas ne jenjava, ali raste broj bogatih i njihovo bogatstvo. Upravo iz toga vidljivo je da se bogate na račun siromašnih. Globalna pandemija bolesti COVID-19 dodatno pridonosi osiromašenju. Deseci milijuna radnika u svijetu zbog te bolesti i njenih posljedica za gospodarstvo ostaju bez posla, smanjuju se plaće i druga primanja. Cilj je da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim iskorjenjivanjem.

redakcijsko izvješće

foto: pixbay.com/Leroy Skalstad

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit