130. obljetnica Crvenog križa u Hrvatskoj

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageNa današnji Međunarodni dan Crvenog križa, u Našicama je održana godišnja izvještajna skupština Gradskog društva Crvenog križa Našice. Ravnateljica Vesna Lolić istaknula je kako je ova godina posebna zbog višestrukih obljetnica. Naime, upravo u ovoj godini obilježava se 130. obljetnica djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj, zatim 55. obljetnica organiziranog davalaštva krvi te 15. obljetnica djelovanja Hrvatskog Crvenog križa kao nezavisnog nacionalnog društva.

U darivanju krvi naše je gradsko društvo Crvenog križa ove godine drugo u Hrvatskoj te uz Krapinu jedino društvo gdje je postotak darivatelja veći od 8 posto na 100 stanovnika. Nadalje, ravnateljica Vesna Lolić najavila je kako je i dalje plan i želja društva zaposliti još jednu osobu, kojoj bi pola radnog vremena bilo namijenjeno radu s mladima – što smatra izuzetno važnim, a u čemu se, dosad – kaže – nažalost nije uspjelo. Dan Crvenoga križa čestitao je predsjednik Skupštine Crvenog križa Našice – dr. Zorko Kovač, ocijenivši kako su i prošla i ova godina za društvo, njegove zaposlenike, volontere i darivatelje vrlo uspješne. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Krešimir Žagar poručivši da je Gradsko društvo Crvenog križa – društvo na koje je Grad posebno ponosan. Ono je, smatra, iznimno važno i za Grad i za sve susjedne općine, a o kvaliteti rada svjedoče vrhunski državni rezultati.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit