1. “Našice Open” osvojio Robert Zelčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji ŠK “Slavonac” Našice i Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije, a uz pokroviteljstvo Grada Našica i Osječko – baranjske županije, u hotelu Park Panolija u Našicama tijekom vikenda je odigran “1. Našice Open” – otvoreno prvenstvo županijskog šahovskog saveza u ubrzanom šahu. Nastupilo je ukupno 63 natjecatelja koji su igrali švicarskim sustavom u 9 kola uz tempo od 25 minuta po igraču + dodatak 15 sekundi po završenom potezu. U kategoriji mladeži do 9 godina najuspješniji je bio Matej Tomac, u kategoriji do 11 godina prvo mjesto pripalo je Ivanu Miletiću, a u kategoriji do 13 godina najuspješniji je bio Dominik Milinković. U kategoriji do 15 godina najbolji je rezultat imao Aleksa Alimpić, do 17 godina prvo je mjesto pripalo Lukasu Juraniću, a u kategoriji do 19 godina najuspješniji je bio Mihael Jakrlin. Najbolje plasirani veteran je Hrvoje Dusper, a najbolje plasirana šahistica je Ena Cvitan. Najbolje plasirani igrač domaćeg ŠK Slavonac je Dario Dutina, a najuspješniji igrač iz klubova šahovskog saveza Osječko – baranjske županije je Zvjezdan Grandić. Na turniru je nastupilo i 10 igrača iz ŠK Radnik Velimirovac. Nekoliko kadeta uspjelo je osvojiti pehare i medalje u svome uzrastu. Najuspješniji je bio Matej Tomac, koji je u uzrastu do 9 godina osvojio pehar i zlatnu medalju. Jakov Bernat osvojio je brončanu medalju u uzrastu do 11 godina dok je Elizabeta Bernat bila srebrna u uzrastu do 13 godina. Ukupni pobjednik prvog Našice Opena je VM Robert Zelčić iz Zagreba s 8 osvojenih bodova, drugi je bio FM Bojan Medak, a treći IM Novak Pezelj iz Srbije. Pehare i medalje, te novčane nagrade najuspješnijim šahisticama i šahistima uručili su predsjednik ŠK Slavonac Matija Gvozdanović, predsjednik županijskog šahovskog saveza Renato Vince i gradonačelnik Našica Josip Miletić, koji se i sam natjecao i zauzeo vrlo dobro 8. mjesto.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit