Žurne službe Osječko-baranjske županije intervenirale 33 tisuće puta

 

U Osijeku je jučer održan sastanak čelnika žurnih službi Osječko-baranjske županije – MUP-a, Hitne medicinske pomoći, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice, Crvenog križa, HGSS-a – na komu je sudjelovao i župan Ivan Anušić. Sastanak je održan u sjedištu Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, a uz analizu dosadašnjeg rada posebno su izdvojene novosti u radu hitne medicine i vatrogasaca.

Naime, uz pružanje kvalitetne redovne medicinske usluge, Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije u cijelosti je opremljen najmodernijim vozilima. Prošli mjesec pristigla su tri nova vozila, a za danas je dogovorena primopredaja još šest takvih vozila čime je ova županijska ustanova u samom vrhu po opremljenosti među zavodima za hitnu medicinu u Hrvatskoj. Novost bilježi i županijska Vatrogasna zajednica, i to kupovinom drona kojim će se lakše locirati požare na teže dostupnim ili minsko sumnjivim područjima poput Kopačkog rita. Sudionici sastanka prihvatili su i Plan koordiniranih aktivnosti za predstojeće jednogodišnje razdoblje.

Tijekom 2017. godine Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek proveo je osposobljavanje stožera Civilne zaštite u svih 35 općina i sedam gradova Osječko-baranjske županije. Održane su četiri terenske vježbe Civilne zaštite, tri veće vježbe evakuacije i spašavanja u osnovnim školama, a redovito se provode edukacije o upravljanju kriznim situacijama. Edukacija za zaštitu i spašavanje provedena je i za 955 djece vrtičke i osnovnoškolske dobi.

Osim toga, prošle godine su žurne službe Osječko-baranjske županije zaprimile 126.611 poziva građana nakon kojih su u više od 33.000 slučaja uslijedile intervencije njenih pripadnika.

 

 

Izvor: OBŽ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest