Županu Anušiću uručena zahvalnica na godišnjem susretu braniteljica Domovinskog rata

Facebook
Twitter
Pinterest

U Vukovaru je održan godišnji susret braniteljica Domovinskog rata, pod nazivom „Žene-majke-ratnice“. Godišnjem susretu nazočio je i župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, uz ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda i ministra obrane Marija Banožića. U Domovinskom je ratu bilo više o 23 tisuće braniteljica, a cilj ovih godišnjih susreta jest prenijeti javnosti poruku o ulozi braniteljica u Domovinskom ratu, kao i prenositi istinu o Domovinskom ratu.

Godišnji susret započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te nakon toga polaganjem kamena temeljca za izgradnju Kapelice Krista Kralja Mučenika. Nakon svete mise u crkvi Sv. Filipa i Jakova, formirana je svečana kolona za mimohod koja je vukovarskim ulicama pjevala domoljubne pjesme, sve do Hrvatskog doma gdje je održana svečana akademija.

Tijekom svečane akademije u prepunoj dvorani Hrvatskog doma Vukovar pročitana je povijestica Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“, a predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija-Kovačić dodijelila je zahvalnice pojedincima koji su zaslužni za promicanje uloge i održavanje sjećanja na ulogu žena u Domovinskom ratu. Zahvalnica je uručena i županu Osječko-baranjske županije, Ivanu Anušiću, pri čemu je istaknuta njegova uloga kako u radu Udruge, no osobito u Domovinskom ratu.

– Neopisiva mi je čast bila primiti zahvalnicu od mojih sestara po oružju, hrabrih žena koje su 90-ih godina stale u obranu svoje Domovine. Svjesni smo njihova odricanja i ljubavi prema Hrvatskoj, pa naša je zadaća ukazivati na ulogu žena i majki u Domovinskom ratu. Zato mi je posebno drago što se organiziraju ovi Godišnji susreti, a predložio sam da jedan od idućih bude i u Osijeku – rekao je tom prilikom župan Ivan Anušić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit