Županijski stožer: Dinamika povećanja oboljelih posljednjih je dana “eksplodirala”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana i sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. O zaključcima sastanka i novim mjerama na konferenciji za medije govorili su načelnik Stožera Mato Lukić, zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek dr. sc. Krunoslav Šego i voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić.

Dr. sc. Krunoslav Šego istaknuo je kako je od jučerašnjih 17 bolesnika u Respiracijskom centru KBC-a već jutros taj broj povećan za još dva pacijenta. – Najveći dio tih bolesnika, 75 do 90 posto, nisu cijepljeni protiv koronavirusa, što potvrđuje da je cijepljenje zaista dobra zaštita. Sada imamo veliki broj testiranih i pozitivnih osoba, a to će se za 10-20 dana odraziti na rad KBC-a. Zato smo, osim seta mjera Nacionalnog stožera, apelirali i da se donese odluka o online nastavi kako bi bolnica dobila na vremenu i uspjela zbrinuti sve bolesnike. Naime, KBC je regionalni centar za kovid bolesnike, a naravno mora zbrinjavati i sve druge oboljele. Dinamika povećanja oboljelih je zadnjih dana „eksplodirala“, a bez prihvata pacijenata u našičkoj bolnici i suradnje s drugim bolnicama u Slavoniji i Baranji situacija bi bila neizdrživa za KBC – rekao je dr. Šego te apelirao na građane za cijepljenje. Objavio je i da je Respiracijski centar KBC-a proširen za dodatnih 24 respiratora jer se očekuje još veći pritisak oboljelih.

Dr. sc. Tomislav Dijanić je rekao da se povećava interes građana za cijepljenje, oko 50 posto u odnosu na ranije tjedne, te pozvao građane da se odazovu i tako zaštite svoje kao i zdravlje drugih ljudi.

U posljednja 24 sata obrađeno je 676 uzoraka, od kojih su 343 pozitivna nalaza na koronavirus. Po gradovima i općinama: Osijek 188, Našice 23, Erdut 15, Belišće i Đakovo po 14, Bizovac 12, Čepin i Valpovo po 10, Beli Manastir 9, Đurđenovac i Koška po 7, Antunovac 5, Podgorač i Semeljci po 4, Bilje i Ernestinovo po 3, Darda, Jagodnjak, Magadenovac i Šodolovci po 2, Čeminac, Donja Motičina, Draž, Kneževi Vinogradi, Popovac, Trnava i Vladislavci po 1 novopozitivna osoba.

Trenutno je 109 hospitaliziranih osoba i to 76 u KBC-u Osijek, a 33 u OŽB Našice, od kojih je 17 osoba u Respiracijskom centru. Preminule su četiri osobe – iz Belišća, Tenje, Bijelog Brda i Osijeka, u dobi od 64, 66, 75 i 83 godine. U samoizolaciji je 974 osoba.

 

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit