Župan s izaslanstvom CSU-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u službeni posjet primio izaslanstvo CSU-a, Unije za prognane i raseljene Nijemce predvođene Berndom Posseltom i voditeljem njihovog studijskog putovanja kroz Hrvatsku Pavom Barišićem. Razgovarali su o europskoj politici budući da je Posselt dugogodišnji stručnjak za jugoistočnu Europu Europskog parlamenta i veliki prijatelj hrvatskog naroda, zatim o odnosu između nacionalnosti, kao i etničkim i manjinskim pitanjima.No središnja tema svakako je bila gospodarska suradnja dviju regija, Osječko-baranjske županije i Bavarske.
-„Kada gledate gospodarsku sliku Njemačke, u top deset najboljih mjesta za život nalaze se mjesta na području Bavarske. Bilo da gledamo prema stopi nezaposlenosti, prihodima, BDP-u, dodatnim vrijednostima ili investicijama. Stoga mi je uvijek drago razmijeniti primjere dobre prakse i to je nešto na što trebamo staviti naglasak. Sličnosti između Slavonije i Baranje i Bavarske ima puno kako kroz povijest tako i danas, a učeći na njihovim primjerima možemo probuditi naše uspavane potencijale“ – rekao je župan Anušić. Osječko-baranjska županija također ima što za ponuditi što pokazuje sve veći broj zainteresiranih gostiju iz Bavarske koji godišnji odmor sve češće žele provesti na kontinentu Hrvatske. -„Do nedavno su njemački gosti poznavali Hrvatsku samo kao Jadransko more, no trendovi se mijenjaju i sve je više onih koji žele uživati u netaknutoj prirodi, bogatoj i autentičnoj gastronomiji i enologiji, a upravo to vi možete ponuditi našim gostima- rekao je Posselt i pohvalio inicijativu župana Anušića da u suradnji s hrvatskim konzulatom u Münchenu organizira u lipnju predstavljanje turističkih potencijala Slavonije, Baranje i Srijema pred tristotinjak gostiju kojima je turizam jedna od osnovnih djelatnosti. Također će, zaključeno je nakon sastanka,  nastaviti razvijati i druge vidove gospodarske suradnje dviju prijateljskih regija kao i odnos Nijemaca prema Hrvatima u Bavarskoj i obratno. Posselt je istaknuo kako je zadovoljan položajem njemačke nacionalne manjine u Hrvatskoj u što se uvjerio tijekom mnogobrojnih posjeta Hrvatskoj. Dodao je kako je nova ministrica poljoprivrede Bavarske Michaela Kaniber porijeklom Hrvatica te kako će jedan od budućih sastanaka s predstavnicima Osječko-baranjske županije zasigurno za temu imati i razvoj poljoprivrede u Slavoniji i Baranji.

izvor: Osječko-baranjska županija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit