Zoran Milanović u Našicama na ispraćaju vojnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama upriličen svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske, među kojima je šest žena. Novinarima, kojima nije bio dozvoljen ulazak u vojarnu, obratio se predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović. Rekao je da je odluku donio imajući u vidu dosadašnja iskustva te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese – istaknuo je predsjednik Milanović. Iako je bio najavljen, svečanosti nije nazočio ministar obrane Mario Banožić. Na komentar ministra obrane na fejsbuku da je Hrvatska vojska iznad svih, predsjednik Milanović je istaknuo da je iznad svih Republika Hrvatska.

Nakon svečanog ispraćaja, novnarima su proslijeđene i dvije službene fotografije.

 

 

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj 

foto: Ured predsjednika RH

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit