ŽO HDZ-a: ” Nastavimo kontinuitet rasta i razvoja u Osječko-baranjskoj županiji”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Osječko-baranjskoj županiji u subotu je boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je održao sastanak s proširenim županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije i izbornim stožerom županije za predstojeće izbore za Hrvatski sabor.  Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković govorio je o ulaganjima u istok Hrvatske s naglaskom na Osječko-baranjsku županiju gdje je u mandatu ove Vlade uloženo 4,6 milijardi kuna te je iznio svoja očekivanja za IV. izbornu jedinicu. – Razgovarali smo o pripremama za parlamentarne izbore i predstavio sam osnovne aspekte predizbornog programa. Očekujemo snažan angažman i veliku potporu birača u IV. izbornoj jedinici. To je posebno važno s obzirom na to da su se prihodi gradova, općina i županija povećali u mandatu ove Vlade za 258 milijuna kuna – istaknuo je Plenković. Za mjere regionalnog razvoja tijekom posljednje je četiri godine iz državnog proračuna utrošeno 97 milijuna kuna, realizirano je ili su u tijeku investicije u cestovnu, lučnu i željezničku infrastrukturu na području županije vrijedne 3,3 milijarde kuna. Za mjere aktivne politike zapošljavanja isplaćeno je 412 milijuna kuna, a za potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom do 5. lipnja isplaćeno je 182 milijuna kuna. – Ovom je mjerom pomoći poslodavcima obuhvaćeno 27.560 zaposlenika što govori u prilog tome da je Vlada RH za vrijeme koronavirusa sačuvala na desetke tisuća radnih mjesta na području naše županije – rekao je Ivan Anušić.
U poduzetništvo je sve skupa u posljednje četiri godine uloženo 242 milijuna kuna, a u demografske mjere 90 milijuna kuna. Podignute su i naknade za socijalne mjere, a odnedavno je majkama njegovateljicama naknada podignuta sa 2.500 na 4.000 kuna. – Ova je Vlada pokazala da računa na Slavoniju i Baranju i da Slavonija i Baranja mogu računati na potporu s državne razine. Danas je puno jednostavnije razvijati projekte s Vladom koja je siguran i pouzdan partner i zato je važno da zadržimo kontinuitet u iduće četiri godine – zaključio je Anušić.
Projektom Slavonija, Baranja i Srijem kojim je za pet slavonskih županija do sada ugovoreno gotovo 13 milijardi kuna, dodatno se ulaže u gospodarstvo, poljoprivredu, socijalnu politiku i ostale razvojne segmente društva kako bi se osnažio istok Hrvatske. Kontinuitet je to rasta i razvoja kojeg će građanima Slavonije, Baranje i Srijema ponuditi Hrvatska demokratska zajednica na svojoj listi za Hrvatski sabor u IV. Izbornoj jedinici.

izvor: ŽO HDZ-a

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit