Znanstveno-stručni simpozij o viziji i razvoju gospodarstva istočne Hrvatske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku danas je počeo dvodnevni 8. Međunarodni znanstveni simpozij “Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj”, čiji su suorganizatori Univerzitet u Tuzli, Ekonomski fakultet u Tuzli, HAZU Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku i Ekonomski fakultet u Ljubljani.
Uvodno predavanje održao je prof. dr. sc. Vlado Dimovski s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, a sudionike skupa na svečanom otvaranju pozdravili su dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Gubarac, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić.
Na simpoziju sudjeluje 240 znanstvenika i stručnjaka koji se bave razvojem gospodarstva i društva, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Slovačke, Mađarske, Poljske, Irske i Bugarske. Riječ je uglavnom o mladim znanstvenicima i stručnjacima koji će, kroz 104 rada razvrstanih u 13 tematskih područja, iznijeti svoja viđenja razvoja gospodarstva s primjerima iz prakse i teoretskim postavkama temeljenim na znanstvenim istraživanjima i dobivenim rezultatima.
Na otvaranju skupa župan Ivan Anušić se, između ostalog, osvrnuo na provođenje Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. – Zadovoljan sam tijekom Projekta. Alokaciju sredstava u dvije i pol godine povećali smo s 19 na 64 posto, a na području Osječko-baranjske županije priprema se i realizira puno konkretnih projekata. Najveći projekti su Klinički bolnički centar Osijek, Gospodarski centar, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Regionalni centar za gospodarenje otpadom, 14 sustava za navodnjavanje, obnova osječke Tvrđe, sveučilišna knjižnica, znanstveno-istraživačkog centra u Kampusu, smještajni kapaciteti za studente te drugi značajni projekti – rekao je župan.

izvor: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit