Znanstveno-stručni simpozij o viziji i razvoju gospodarstva istočne Hrvatske

U organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku danas je počeo dvodnevni 8. Međunarodni znanstveni simpozij “Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj”, čiji su suorganizatori Univerzitet u Tuzli, Ekonomski fakultet u Tuzli, HAZU Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku i Ekonomski fakultet u Ljubljani.
Uvodno predavanje održao je prof. dr. sc. Vlado Dimovski s Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, a sudionike skupa na svečanom otvaranju pozdravili su dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Gubarac, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić.
Na simpoziju sudjeluje 240 znanstvenika i stručnjaka koji se bave razvojem gospodarstva i društva, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Slovačke, Mađarske, Poljske, Irske i Bugarske. Riječ je uglavnom o mladim znanstvenicima i stručnjacima koji će, kroz 104 rada razvrstanih u 13 tematskih područja, iznijeti svoja viđenja razvoja gospodarstva s primjerima iz prakse i teoretskim postavkama temeljenim na znanstvenim istraživanjima i dobivenim rezultatima.
Na otvaranju skupa župan Ivan Anušić se, između ostalog, osvrnuo na provođenje Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. – Zadovoljan sam tijekom Projekta. Alokaciju sredstava u dvije i pol godine povećali smo s 19 na 64 posto, a na području Osječko-baranjske županije priprema se i realizira puno konkretnih projekata. Najveći projekti su Klinički bolnički centar Osijek, Gospodarski centar, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Regionalni centar za gospodarenje otpadom, 14 sustava za navodnjavanje, obnova osječke Tvrđe, sveučilišna knjižnica, znanstveno-istraživačkog centra u Kampusu, smještajni kapaciteti za studente te drugi značajni projekti – rekao je župan.

izvor: OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

01.01.2020.

08.01.2020.

15.01.2020.

22.01.2020.

29.01.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit