Zlatna plaketa orkestru TD “Dora Pejačević”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ u subotu je nastupio na 29. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture kao jedini predstavnik iz Slavonije. Orkestar se natjecao u kategoriji koncertnih orkestara uz još 5 izvrsnih orkestara te osvojio Zlatnu plaketu posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja u kategoriji najbolje izvedbe djela hrvatskog skladatelja za Legendu Ružice grada Deana Koprija. Osim ove orkestar je izveo i kompoziciju Daniela Koprija „Zbilja ili San“ u čijoj su se izvedbi orkestru pridružile solistice Staša Kukić na flauti te Hana Knežević na klaviru. Osim natjecateljskog programa, Našičani su susret svečano otvorili izvedbom državne himne. Nastupe tamburaških orkestara i sastava pratilo je i vrednovalo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik.

-Ovo je prvi put da smo sudjelovali na ovom susretu tamburaša i nismo znali što očekivati – i to ne samo nagradu, nego hoćemo li se uklopiti u ovaj tip natjecanja. Također, kategorija „koncertni orkestri“ je vrlo široko postavljena tako da smo se natjecali protiv orkestara koji su itekako uzrastom stariji i iskusniji orkestri. Time je ovo još veći uspjeh i potvrda da tamburu i dalje treba razvijati u raznim glazbenim smjerovima i pomicati granice orkestralnog muziciranja. Ovim putem zahvaljujem se mojim tamburašima, njihovim obiteljima i svim pratiteljima našeg orkestra. Uloženi su i vrijeme i energija, puno je tu odricanja, ali ono što se na njihovim licima za vrijeme proba i nastupa vidi, to su ljubav i osjećaj pripadnosti ovom orkestru! Hvala i članovima stručnog povjerenstva i HDS-u na dodijeljenim nagradama. Ovo nam je itekako veliki vjetar u leđa-  kazao  je dirigent Dean Kopri.

Nastup naših tamburaša možete pogledati na linku.

Tomislava Justić /izvor: Dean Kopri

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit