Zdravstvene aktivnosti Crvenog križa Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradsko društvo Crvenog križa Našice provodi mnoge zdravstvene aktivnosti, a podsjećamo na one najvažnije:

SOS TELEFON – Crveni križ Našice od početka epidemije ima otvoren SOS telefon koji mogu nazvati svi kojima je pomoć potrebna. Starije, nemoćne, bolesne osobe i osobe u samoizolaciji mogu tražiti volontera da umjesto njih ode u trgovinu po namirnice, plati računi, ode u ljekarnu te im dostavi na kućnu adresu. Broj SOS telefona je 031/613-275.

AKCIJE MJERENJA TLAKA I ŠEĆERA U KRVI – Svake srijede u Crvenom križu građani mogu doći na akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi, od 10 do 12 sati, te na taj način redovno kontrolirati tlak i šećer i dobiti savjet u vezi zdravlja. Usluga mjerenja tlaka i šećera u krvi je BESPLATNA.

OTOS ORTOPEDSKA POMAGALA – Srijedom u 10 sati u Crveni križ Našice dolazi djelatnik tvrtke OTOS koji pruža usluge popravka ortopedskih pomagala, kupovine novih i prilagođenih ortopedskih pomagala te preuzimaju i tlakomjere na baždarenje.

POSUDIONICA ORTOPEDSKIH POMAGALA – U sklopu Crvenog križa Našice djeluje i Posudionica ortopedskih pomagala u kojoj se u slučaju potrebe mogu posuditi invalidska kolica, rolatori, hodalice, štake i štapovi. Usluga posudbe ortopedskih pomagala je BESPLATNA, a pomagala je moguće koristiti sve dok postoji potreba za istim.

AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI – Tijekom cijele godine se provode i akcije darivanja krvi na kojima punoljetni građani mogu direktno pomoći bolesnima i ozlijeđenima u prometnim i drugim nezgodama. Iduća akcije darivanja krvi je u Crvenom križu Našice, 15. travnja od 16 do 20 sati.

EDUKACIJE PRVE POMOĆI – Crveni križ Našice provodi i BESPLATNE edukacije o prvoj pomoći, a posebno i o postupku reanimacije uz korištenje AVD uređaja. AVD uređaj drastično pomaže pri postupku reanimacije putem objašnjenja postupka reanimacije zvukom, slikom i tekstom te automatskom analiziranju stanja unesrećene osobe te po potrebi može dati elektro šok. Zaista je uređaj koji spašava živote, a korištenje uređaja je lagano naučiti. Crveni križ Našice je u proteklim godinama nabavio dva takva uređaja u sklopu projekata “Volontiramo i mi” i “Svaka minuta je važna”. Prvi se nalazi na recepciji hotela “Park Panolija”, dok je drugi postavljen u sportsku dvoranu OŠ Kralja Tomislava Našice.

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI – Tijekom cijele godine Crveni križ Našice provodi mnoge aktivnosti koje promiču zdrav način života, prevenciju bolesti poput tuberkuloze, AIDS-a, raka dojke i prevencije ovisnosti.

 

 

izvor: GD CK Našice

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit