Zbrinjavanje napuštenih pasa u središtu koordinacije grado/načelnika

Facebook
Twitter
Pinterest

Redoviti radni sastanak čelnika Osječko-baranjske županije i 42 jedinice lokalne samouprave s područja županije (7 gradova i 35 općina) održan je danas u velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku. Na dnevnom redu bilo je sedam točka od kojih su najveću pozornost dobile one u kojima se raspravljalo o kontroli mikročipiranja pasa i kontroli držanja kućnih ljubimaca te ugovorima za zbrinjavanje napuštenih pasa i osnivanju lokalnih skloništa u Osječko-baranjskoj županiji.

– Izuzetno je važno da na ovakvim sastancima razgovaramo i prokomentiramo sve ono što muči načelnike i gradonačelnike te da zajednički pronađemo rješenja. Jedna od tema koja je u domeni jedinica lokalne samouprave, a o kojoj je danas bilo riječi je zbrinjavanje napuštenih pasa, za što treba naći mogućnosti i modele trajnog rješavanja tog problema – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Lucija Baraban iz Udruge Pobjede naglasila je kako postoje načini na koje se može prevenirati problem napuštenih životinja.

– Većina pasa koje se zbrine na području naše županije, završi u našem skloništu, skloništu Udruge Pobjede koji je kapaciteta 180 pasa. Naime, ukupno su u skloništima tijekom 2022. godine završila 663 napuštena psa, od čega 302 u našem skloništu, a to se sve može prevenirati. Proračuni općina i gradova mogu se rasteretiti uz adekvatnu brigu o kućnim ljubimcima. Tu prije svega mislim na redovnu kontrolu mikročipiranosti pasa po kućanstvima, obilaskom svih kućanstava koje treba obaviti komunalni redar te poštovanje odluke o načinu i uvjetu držanja kućnih ljubimaca, ali i propisivanje obvezne kastracije kao metode prevencije novih napuštenih i neželjenih pasa na našem području – istaknula je Baraban.

Ostale točke dnevnog reda ticale su se Javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području OBŽ, Javnih poziva za dodjelu potpora za razvoj Koncepta pametnih sela na području OBŽ, izmjena i dopuna Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te stambenih kredita u funkciji poticanja gospodarstva.

– Želja nam je dodatno uputiti načelnike i gradonačelnike o potporama koje Osječko-baranjska županija nudi iz svih sektora kako bi oni mogli obavijestiti eventualne korisnike o različitim mogućnostima koje pružamo. Kontinuirano ulažemo u razvoj poljoprivrede, gospodarstva, obrazovanja i drugih grana kako bismo osigurali preduvjete za još snažniji napredak svih krajeva naše županije – zaključio je zamjenik župana Josip Miletić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit