Zbog nevremena srušeno drveće, nestanci struje, oštećeni krovovi

 

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom, a ponegdje i tučom, zahvatilo je jučer poslijepodne područja više županija među kojima i područje Osječko baranjske, Vukovarsko srijemske i Brodsko posavske. Županijski centri 112 i MUP zaprimili su dojave o srušenom drveću, nestancima električne energije, poplavljenim podrumima i oštećenim krovovima. Prema raspoloživim informacijama najteže je bilo na području Vukovarsko-srijemske županije na kojemu je tuča prouzročila veliku materijalnu štetu.

Za područje Osječko baranjske županije Centar 112 Osijek zabilježio je intervencije vatrogasaca u uklanjanju porušenih stabala u Cretu Bizovačkom i Đakovu te ispumpavanju podruma dok su djelatnici HEP-a izišli na teren zbog prekida u opskrbi električnom energijom bez koje je, prema podatcima Centra 112, ostalo 1126 korisnika na širem području Osijeka, Donjeg Miholjca i Magadenovca.

Za našičko područje nije zabilježena materijalna šteta, a prema informacijama kojima raspolažemo, na našem području pale su 22 litre kiše po četvornom metru.

Tekst i foto: Tomislava Justić

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest