Završna konferencija projekta „Vrijeme je za školski obrok“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu danas je održana završna konferencija projekta „Vrijeme je za školski obrok“, sufinanciranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, namijenjenog djeci u riziku od siromaštva.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul rekla je kako je ovo jednogodišnji projekt, vrijednosti gotovo milijun kuna, a svake godine se ponovno aplicira pa je to već učinjeno za sljedeću školsku godinu.  Ove godine bilo je uključeno 18 škola partnera, a ukupno je financirana prehrana za 994 učenika.

Važnost ovog projekta istaknuo je i zamjenik župana Josip Miletić. Podsjetio je da je župan već u svom prvom mandatu najavio da će sva djeca imati besplatnu prehranu. Važno je da se koriste namirnice s lokalnih OPG-ova i da se koristi zdrava hrana i uvjeren je da će se završetkom Regionalnog distribucijskog centra to još i dodatno poboljšati. -Ovaj projekt, vrijedan milijun kuna, funkcionira dobro.  Nije bitno u sklopu kojeg projekta, najbitnije je da sva djeca imaju besplatan školski obrok. Ukupno je projekt prehrane vrijedan 19 milijuna kuna, a ovo je jedan dio toga – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Ravnatelj škole-domaćina Toni Markotić rekao je kako je OŠ J.J.Strossmayera Đurđenovac u ovoj školskoj godini imala 392 učenika, a kroz ovaj projekt je 128 djece imalo besplatan školski obrok, dok su sva druga djeca obroke imala osigurane kroz drugi projekta. Jako je zadovoljan svrhom i provođenjem projekta na čemu je, što se tiče đurđenovačke škole, posebno  zahvalio Marijani Majsterić. Kroz ovaj projekt – dodao je – učenici dva dana u tjednu imaju kuhani obrok, a u ostalim danim osiguran suhi obrok stoga je projekt iznimno važan.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit