Završeno je zavjetno hodočašće Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je završeno šesto zavjetno hodočašće Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu. Iako se nije održalo u zajedništvu s mnoštvom hodočasnika kao proteklih godina, nego na skroman, ali vrlo značajan način – ističu organizatori – možemo biti Bogu zahvalni na velikoj milosti. Hodočašće se održavalo tijekom 10 dana u 8 istovremenih kolona od Gospe Snježne do dana uoči Velike Gospe. Hodočasnici su prešli preko 1700 kilometara, posjećena su mnoga stratišta Domovinskog rata te odana počast poginulima. Obuhvaćen je veliki broj Gospinih svetišta te drugih važnih svetišta i sakralnih objekata. Važnost i još jedna posebnost bila je svećenička žrtva, kako za oltarom tako i hodočasnički, jer samo su svećenici hodočastili, a zamjena i potpora bili su im koordinatori. Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce, primajući hodočasnike na konak, a posebnu ulogu u tome imali su župnici diljem Hrvatske te dijelom BiH gdje se hodočastilo. Danas je dan kada se od srca možemo zahvaliti svima koji su dali svoj udio da se zavjet za domovinu dogodi u ovoj 2020. godini. Hvala hodočasnicima, koji su hodali i onima koji nisu mogli hodati, te na taj način dali svoju žrtvu. Hvala koordinatorima na požrtvovnosti, svim domaćinima koji su bez straha bili na raspolaganju. Hvala biskupima, turističkim zajednicama, gradovima i općinama te ostalim predstavnicima lokalnih zajednica. Posebno hvala medijima koji su nas i ove godine prenosili. Dragi hodočasnici srca, dragi prijatelji hvala vam što se bili s nama u molitvi, pratili nas preko naših mrežnih stranica i medija, što ste slali svoje nakane i tako zajedno s nama ispunili smisao hodočašća. Neka nas sve prati zagovor naše Majke, Kraljice Hrvata – priopćila je Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit