Završena 15. Ljetna škola mladih

Facebook
Twitter
Pinterest

 

U Orahovici je završena 15. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. U posljednjih petnaest godina kroz ovu školu prošlo je dvije tisuće volontera, a ovogodišnja generacija od vlasti traži zaustavljanje iseljavanja mladih iz Slavonije i Baranje. Zbog toga su Goranu Ivanoviću, zamjeniku župana Osječko-baranjske županije kao izaslaniku Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predali Apel za bolju i uspješniju Hrvatsku. „Apelom mladi, među ostalim, traže bolje školstvo, otvaranje novih radnih mjesta te ujednačeni i održiv regionalni razvoj uz prepoznavanje potencijala mladih pri razvoju lokalnih sredina. Preduvjeti su to za zaustavljanje iseljavanja iz domovine. Mladi crvenokrižaši nisu zadovoljni trenutačnim stanjem u Slavoniji i Baranji. Zato su napisali smjernice i sada očekuju sustavan rad institucija”, rekao je Marko Đukić, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Goran Ivanović rekao je kako i Hrvatskoj i svijetu danas trebaju bolji ljudi te da je Ljetna škola mladih jedno od mjesta gdje se uči kako biti boljim čovjekom. Ove je godine u Školi sudjelovalo sto trideset mladih iz Crvenog križa Osječko-baranjske županije te njihovi gosti iz drugih dijelova zemlje i susjednih zemalja.

Tijekom desetodnevnog programa mladi su obučavani za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim su programima prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovanja ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.

Vježbu na kojoj je prikazano kako crvenokrižaši djeluju u slučaju požara gledali su i predavači Ljetne škole, Mate Arlović, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, i Franjo Gregurić, bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske nazvane Vladom hrvatskog jedinstva te potpredsjednik Hrvatskog Crvenog križa. Oni su izrazili nadu da će mladi svoj volonterski entuzijazam po povratku kući prenijeti na vršnjake.

 

 

Izvor: Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit