Zavod za dermatologiju i venerologiju preseljen na mjesto nekadašnje Klinike za psihijatriju KBC-a Osijek

Facebook
Twitter
Pinterest

Preseljenjem stacionara Zavoda za dermatologiju i venerologiju dovršena je još jedna značajna investicija u KBC-u Osijeku. Stacionar je preseljen na mjesto nekadašnje Klinike za psihijatriju nakon što je prostor adaptiran i opremljen.

Ovo preseljenje je od velikog značaja, kako za zaposlenike tako i za pacijente, koji su do sada bili smješteni u prostoru koji nije zadovoljavao potrebne uvjete. Kapacitet Zavoda je 14 ležaja od čega 10 ležaja za bolničko liječenje i 4 ležaja dnevne bolnice, a danas su ga, u pratnji ravnatelja KBC-a doc.dr.sc. Željka Zubčića i v.d. pročelnice  Zavoda dr.med. Maje Šola, obišli dopredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Investicija je dovršena zajedničkim ulaganjem Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i KBC-a Osijek, a značajna je za čitavu regiju jer od Iloka do Zagreba nema mogućnosti hospitaliziranja pacijenata osim na osječkom Zavodu.

Adaptacija i uređenje prostora odvijalo se u dvije faze: u prvoj fazi radova koja je bila završena polovinom 2023. godine, pristupilo se obnovi vanjskog oplošja zgrade, a u drugoj fazi se pristupilo adaptaciji i uređenju interijera stacionara Zavoda za dermatologiju i venerologiju.

Osječko-baranjska županija je za ovaj projekt donirala 265.000,00 eura, a u posljednjih šest godina donacija KBC-u za obnovu pojedinih odjela i objekata  iznosi oko 750.000,00 eura.  Na staru lokaciju Zavoda preselit će Županijski zavod za hitnu medicinu sa sanitetskim prijevozom, a  Osječko-baranjska županija financijski će pomoći i ovu aktivnost sve do izgradnje novog Županijskog zavoda za hitnu medicinu.

 

Redakcijski tekst
Foto:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit