Započinje izgradnja POS-ovih stanova, a IMK Slavonija će postati Centar za integracije i razvoj

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba, privremeno imenovani vršitelj dužnosti pročelnika Božo Papac i viša stručna suradnica Barbara Bando, jučer su bili na službenom putovanju u Zagrebu gdje je donesen niz pozitivnih zaključaka za razvoj projekata na području Našica.

Započinje izgradnja POS-ovih stanova

Sastanak su održali u Agenciji za pravni promet nekretnina s ravnateljem Agencije i njegovom pomoćnicom na temu nastavka izgradnje zgrade poticajne stanogradnje u Našicama (POS stanova). Nakon rješavanja tehničke dokumentacije, usuglašeni su stavovi oko nastavka projekta pa bi sukladno tome građevinska dozvola bi trebala biti gotova do kraja kolovoza. Postupak za otvaranje javne nabave očekuje se ujesen, nakon čega bi trebala započeti i sama izgradnja stanova. Nadalje, provest će se postupak revidiranja konačne liste reda prvenstva kupnje stanova zbog vremenskog odmaka, a nastavno na to objavit će se i novi javni poziv za kupnju stana.

IMK Slavonija će postati Centar za integracije i razvoj

Izaslanstvo Grada podnijelo je zahtjev Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za uređenje imovinsko-pravnih odnosa na zgradi bivše Slavonije IMK u Markovcu Našičkom. Sastanak na ovu temu održan je u Uredu državne tajnice Sanje Bošnjak s ciljem darovanja navedene zgrade, od strane Države prema Gradu Našicama, za provođenje projekta „Centra za integracije i razvoj“. Centar predstavlja mjesto provođenja multidisciplinarnih programa u području pružanja pomoći, edukacije i integracije osoba s posebnim potrebama ili osoba s umanjenim fizičkim i radnim sposobnostima. Uz njih, Grad Našice želi uključiti i druge sudionike koji se bave tehničkom kulturom te se kao posebna populacija ističu mladi i rad s mladima u smislu IT-a i novijih tehnologija. Treba istaknuti da je projekt „Centra za integracije i razvoj“ izabran kao pilot projekt u pripremi i provedbi investicije od strane Europske banke za obnovu i razvoj, te je jedan od dva takva projekta na razini Hrvatske. Istovremeno, za ovaj se projekt Grad Našice javio na Javni poziv za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije gdje se očekuje financiranje kompletne dokumentacije.

 

izvor: Grad Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit