Započeo blagoslov obitelji

Započeo je blagoslov obitelji, a ove godine u blagoslov će, do Nove godine, ići sedmorica svećenika, umjesto osmorice kako je bilo predviđeno. Zbog toga će vjernici u određenim ulicama morati pričekati dok svećenici ne završe prvo svoje ulice i zajedno dođu blagosloviti preostalu ulicu. Tako će danas blagoslov početi oko 13 sati u Ulici Ruđera Boškovića, sutra u Sokolskoj, u subotu u Gajiću, a u ponedjeljak, na Staru godinu, oko 13 sati bit će blagoslov u Ulici Ante Starčevića, Velebitskoj te Josipa Rohra. Poslije Nove godine ići će osmorica svećenika po ustaljenom rasporedu.
Po redovitom rasporedu danas su za blagoslov domova, koji započinje u 9 sati, na redu: Ulica braće Radića, Trg Isidora Kršnjavog, Ulica Franje Kuhača, Ivana Mažuranića, Školska, Tavanačka, Bosutska, Dravska, Dunavska, Koranska, Savska i već spomenuta Ulica Ruđera Boškovića u koju će svećenici doći oko 13 sati.

Sutra, u petak,  na rasporedu su: Strossmayerova, Ulica kralja Tomislava, I.B.Mažuranić, Dore Pejačević te Trg dr.Franje Tuđmana, a oko 13 sati blagoslov će započeti u Sokolskoj Ulici.

U subotu su na rasporedu: Ulica V.Lisinskog, Lovre Matačića, Kralja P.Krešimira IV, Đure Đakovića, Hrvatskih branitelja 132.našičke brigade, Kralja Zvonimira, Vinogradska, Bana Jelačića, Zagrebačka, Vladimira Nazora, A.G.Matoša, a od 13 sati Ulica Gajić.

U ponedjeljak, na Staru godinu, na rasporedu su sljedeće ulice: Teodora Pejačevića, Augusta Cesarca, Stanka Bilinskog, Ivana Gundulića, Ivana Meštrovića, I.G.Kovačića, Žrtava fašizma, Mavre Spitzera, Ante Gardaša, Mosorska, Waldingerova, Vlahe Bukovca, Miroslava Kraljevića,  Sestara klarisa, Matije Gupca, Šenoina, Reljkovićeva, Franjevačka i  Bartola Kašića, a od 13 sati blagoslov će biti u  Ulici Ante Starčevića, Velebitskoj i Josipa Rohra.

U srijedu, 2. siječnja 2019. godine, na rasporedu su: Sunčana, Novakova, Kumičićeva, Kozarčeva, Zdravka Hermana, 21.rujna, Balokovićeva, Jakova Gotovca, Ferde Livadića, Ivana Zajca, Preradovićeva, Gajeva, Sportska, Tina Ujevića, Miroslava Krleže, Dudić, Mojmir, Dobriše Cesarića, Mate Lovraka, Pančićeva, Lapovac, Antuna Mihanovića, Matice Hrvatske, Hinka Juhna, Runjaninova i Otona Ivekovića.

U četvrtak, 3. siječnja bit će blagoslov obitelji u Martinu i Seoni, u petak, 4. siječnja u Donjoj Motičini i Breziku, a u subotu, 5. siječnja, u Zoljanu i Granicama.

Tekst: Ninoslava Pavlus/Tomislava Justić
Foto: Kristijan Katarinček

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest