Započeli radovi na odvodnji vrijedni 3 i pol milijuna kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Stipanovcima je danas svečano obilježen početak radova na izgradnji sanitarno-fekalne odvodnje naselja Stipanovci. Nazočni su bili načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, zamjenik direktora Vodnogospodarskog odjela za Dunav i Donju Dravu “Hrvatskih voda” Mario Spajić, predsjednik Uprave “Našičkog vodovoda” Oto Dudjak i član Uprave Mario Repinc te općinski vijećnici Općine Podgorač. Načelnik Đanić istaknuo je kako je zadovoljan dinamikom koja je počela prije 14 godina. Podsjetio je da je početkom izgradnje odvodnje, u Općini započela i izgradnja vodovoda koja je u cijelosti završena pa je sada na redu odvodnja. Projekti postoje za naselja Stipanovci i Razbojište, a projektira se i odvodnja za Bijelu Lozu, Budimce i Poganovce, dakle cjelokupan sustav za Općinu Podgorač. Odlučeno je da se nastavi izgradnja u Stipanovcima jer su tu već prije postavljene cijevi. Poručio je kako je ponosan na ovaj veliki projekt, čija je vrijedost veća od 3 i pol milijuna kuna. Najavio je da će uskoro biti ugovoren i pročistač. Zahvalio je “Hrvatskim vodama” kao suinvestitorima, “Našičkom vodovodu” na odličnoj suradnji te Osječko-baranjskoj županiji na potpori. Predsjednik Uprave “Našičkog vodovoda” Oto Dudjak rekao je kako je dosad izgrađeno 3.144 metara kanalizacije, a ovo što će se dalje graditi je uglavnom tlačna kanalizacija. Ovim projektom bit će riješena i kanalizacija, ali i pročišćavanje otpadnih voda za naselje Stipanovci. To je velik posao jer se realizira po standardima Europske unije. Osim toga, investicija kanalizacije je znatno složenija od vodovoda pa će i duže trajati. Što se tiče ove kalendarske godine, radovi su danas počeli i trajat će sve dok to vremenski uvjeti dopuste. Zamjenik direktora Vodnogospodarskog odjela za Dunav i Donju Dravu “Hrvatskih voda” Mario Spajić rekao je kako “Hrvatske vode” zajedno s “Vodovodima” i jedinicama lokalne samouprave sudjeluju u finanicranju projektiranja javne vodoopskrbe i odvodnje i to 80 posto daju “Hrvatske vode”, a preostalih 20 posto isporučitelj usluge i jedinica lokalne samouprave.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit