Zahvala hrvatskim braniteljima za veličanstvenu Oluju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom pred “Uskrslom Hrvatskom”, Grad Našice danas je obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Žagarom, županijski vijećnik Vanja Prošić, izaslanstva udruga iz Domovinskog rata, političkih stranaka te ostalih udruga, položila su vijence i zapalila svijeće pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima. Minutom šutnje odali su počast poginulim, umrlim i nestalim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Prigodnu čestitku uputio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

-“Na današnji dan 5. kolovoza obilježavamo 27. obljetnicu vojno–redarstvene operacije Oluja. Veličanstvene operacije u Domovinskom ratu koja je priznata na svjetskoj razini, u kojoj su Hrvatice i Hrvati uistinu pokazali zajedništvo, spremnost, dostojanstvo i sposobnost voditi svoju državu te stvarati jedinstvenu suverenu, samostalnu i slobodnu Republiku Hrvatsku. Prisjećamo se i hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja kojima smo danas neizmjerno zahvalni jer bez njihove žrtve ne bi bilo slobodne i demokratske Hrvatske. Hrvatskim braniteljima želim da osjete istinsku zahvalnost na svemu što su učinili za slobodnu domovinu. Našice se ponose sa sedam aktivnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata kojima je cilj promicanje istine o Domovinskom ratu, obrazovanje naše djece i mladeži te podizanje kvalitete života branitelja i poticanje zajedništva.
Njihova posvećenost, ali i odlučnost u borbi za slobodnu Hrvatsku može nam svima biti vodilja za daljnju izgradnju i jačanje uređenog te naprednog društva koje pruža mogućnosti jednake za sve nas. Nakon Domovinskog rata, strateško pitanje je demografska revitalizacija i ulaganje u poboljšanje kvalitete života. Prije par dana otvoren je Pelješki most, a našički kraj bilježi povijesne investicije. Danas smo odgovorni za jačanje i kreiranje jednog naprednijeg društva. Stvaramo bolje uvjete za sve, ali i one koji su iz objektivnih razloga bili primorani otići iz Našica, Slavonije i cijele Republike Hrvatske. Naposljetku, Hrvatska je u rukama mladih za koje se mi moramo pobrinuti, kako bi im budućnost bila bolja od sadašnjosti” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Molitvu pred “Uskrslom Hrvatskom” predvodio je fra Vinko Brković,  a u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misu za Domovinu te za sve hrvatske branitelje.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit