Zagreb: Jučer završen Festival Dora Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Zagrebu je jučer završio Festival Dora Pejačević. Kroz pet dana i kroz čak deset različitih događanja, u sedam koncertnih dvorana i drugih prostora s više stotina glazbenika, muzikologa, glumaca i drugih kreativaca obilježena je 100.obljetnica smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Tijekom pet dana festivala publika je imala priliku upoznati neke od najznačajnijih Dorinih skladbi, od klavirske glazbe, preko solopjesme i komornih djela, sve do koncertnog i simfonijskog opusa.

Akademkinja Koraljka Kos treći dan festivala u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na temu „Dora Pejačević jučer i danas” razgovarala je sa Silvijom Lučevnjak, ravnateljicom Zavičajnog muzeja Našice i Nikolom ml. barunom Adamović Čepinskim, sinom nećaka Dore Pejačević.

U sklopu programa festivala održana je predstava i radionica za djecu pod nazivom „Da sam ja kontesa Dora”, a premijerno je prikazan i dugometražni dokumentarni film autora Kyre Steckeweh i Tima van Beverena „Dora-Bijeg u glazbu”.

Festival je organizirala Zagrebačka filharmonija, na poticaj dirigenta maestra Dawida Runtza.

Redakcijski tekst/izvor:Zagrebačka filharmonija
Foto: Filip Popović

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit