Za upise u prvi razred srednje škole u Našicama još 53 slobodna mjesta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice danas su upisi u prve razrede do 14 sati. Ministarstvo je odobrilo povećanje upisne kvote te su odobrena 2 prva razreda elektro smjera – smjer tehničar za elektroniku i smjer tehničar za računalstvo. Obrazovni program pekar nije odobren. Do jutros je bilo prijavljeno 239 učenika, a odobreni plan je 292 što znači da je bilo slobodno 53 mjesta u 13 razrednih odjela. Po odjelima: Opća gimnazija, 2 odjela, planirano je 48 učenika u 2 odjela i nema više slobodnih mjesta. Jezična gimnazija jedan odjel s 24 učenika, pravo upisa ima 15, dakle ostalo je 9 slobodnih mjesta, a u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, jedan odjel s 24 mjesta, slobodno je 6 mjesta. U ekonomskoj školi, smjer ekonomist ima jedno slobodno mjesto, a smjer prodavač ima 13 slobodnih mjesta. U elektro školi popunjena su oba planirana odjela, u poljoprivrednoj struci, zanimanje agrotehničar, četiri su slobodna mjesta. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija odobren je jedan mješoviti razred, a ostala su tri slobodna mjesta za zanimanje bravar. U obrazovnom sektoru Turizam i ugostiteljstvo bit će upisan jedan razred za zanimanje kuhar, a ostala su 4 slobodna mjesta te kombinirani razred konobar i slastičar. Za zanimanje konobar ima 8 slobodnih mjesta, a za zanimanje slastičar još su tri slobodna mjesta. U obrazovnom sektoru osobne, usluge zaštite i druge usluge bit će upisan jedan mješoviti razred soboslikar-ličilac i frizer. Za zanimanje soboslikar-ličilac još su 2 slobodna mjesta, a zanimanje frizer je popunjeno. Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok bit će 15. srpnja. Ravnatelj Željko Filjak podsjetio je da se sva potrebna dokumentacija može poslati i e-mailom na adresu ssikupisi@gmail.com.
tekst: Robert Rigo
foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit