Za učenike osmih razreda započeli nacionalni ispiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hrvatskoj je danas oko 40 tisuća učenika osmih razreda pisalo ispit iz hrvatskog jezika čime je započelo pisanje nacionalnih ispita koje će trajati do 31. ožujka, a ispiti će se pisati iz svih predmeta. U ovom prvom tjednu učenici će još pisati ispiti iz stranog jezika (15. ožujka) te ispit iz matematike (17. ožujka). Drugi tjedan učenici će pisati biologiju (21. ožujka) i fiziku (23. ožujka). Rasporedom je, u posljednjem tjednu provedbe nacionalnih ispita, predviđeno pisanje geografije (27. ožujka), kemije (29. ožujka) i povijesti (31. ožujka).
Rezultate, koji osmašima neće utjecati na opći uspjeh ili upis u srednju školu, dobit će najkasnije krajem svibnja. Po prvi puta nacionalnim ispitima obuhvaćena je jedna cijela generacija učenika iz 923 osnovne škole u Hrvatskoj.

Redakcijski tekst

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit