Za skupe lijekove prikupljeno 2.400 kg plastičnih čepova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko – baranjska. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.
Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima: školama, vrtićima, udrugama, i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 2400 kilograma plastičnih čepova.
Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri voditeljica dječja gradonačelnica Aleksandra Miljević, dječja glasnogovornica Doria Krmpotić, voditeljica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Zupčić, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, Savjet mladih osječko-baranjske županije, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske, Odjel Prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i građani.
Prigodnim riječima okupljeninima se obratio direktor komunalnog poduzeća Našički park Hrvoje Žiha koji je naglasio kako su građani Našica i okolnih mjesta prepoznali akciju i dali svoj dopirnos u ukupnom broju prikupljenih čepova.
U ime Policijske uprave osječko- baranjske, prigodnim riječima predstavnicima medija i ostalim gostima obratio se načelnik Policijske uprave Ladislav Bece koji je istakao važnu ulogu Policijske uprave u projektu u kojem policija osim humanitarnog aspekta akcije uspostavlja cvrste socijalne kontakte u zajednici, a koji pridonose jačanju međusobnog povjerenja.
Okupljenima se obratila i dječja gradonačelnica Aleksandra Miljević koja je pozdravila prisutne u svoje ime i ime Društva naša djeca. Posebno se osvrnula na humanitarinu i ekološku  komponentu akcije s naglaskom da na ovaj način potrebiti dobivaju nepohodne lijekove, a naš planet ostaje ljepše i ugodnije mjesto za život.
U projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ u koji je uključena i Policijska uprava osječko-baranjska do sada je prikupljeno ukupno 12420 kilograma plastičnih čepova.

izvor: PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit