Za RDC OBŽ za voće i povrće odobreno 75 milijuna kuna bespovratnih sredstva EU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na jučerašnjoj 13. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je županu Ivanu Anušiću uručila Odluku o financiranju projekta izgradnje Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće u ukupnom iznosu od 75.345.000,00 kuna. Naime, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće, na koji je Osječko-baranjska županija prijavila projektni prijedlog za RDC. Ukupno prihvatljivi izdaci za projekt iznose 108.617.627,52 kuna te se za projekt moglo dodijeliti upravo 75.345.000,00 kuna, što predstavlja 69,37 posto prihvatljivih troškova te je najviši iznos bespovratnih sredstava koja se mogu dodijeliti.

Župan Ivan Anušić istaknuo je niz projekata koji se na području Osječko-baranjske županije razvijaju u suradnji s Vladom RH.

– Vrijednost ugovorenih projekata u Osječko-baranjskoj županiji iznosi 7,65 milijardi kuna, što govori o intenzitetu rasta i razvoja proteklih godina u našoj županiji. Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće, Gospodarski centar, projekti prometne infrastrukture, revitalizacija brownfield područja OLT Osijek te brojni drugi projekti doprinose gospodarskom i demografskom oporavku Osječko-baranjske županije – rekao je župan, posebno istaknuvši dva projekta nacionalne važnosti, a to su izgradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek i dovršetak Koridora Vc.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit