Vukovarski heroji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U spomen na 27. godišnjicu odlaska dragovoljaca s našeg područja u obranu Vukovara, a i povodom Dana udruge vukovarskih veterana Našice, jučer su položeni vijenci i izmoljena molitva ispred spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska”. Vijence su položila izaslanstva udruge “Vukovarskih veterana” Našice, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Našica i općina Feričanci i Donja Motičina te prijatelja iz Vukovara i sudionika tradicionalnog maratona posvećenog vukovarskim dragovoljcima. Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je kako je ovo prilika da se prisjetimo dana od prije 27 godina kada je 67 dragovoljaca otišlo braniti Vukovar jer to je nešto što se ne smije nikada zaboraviti. Onda kada je trebalo stavili ste se na raspolaganje u obrani domovine i hvala vam na tome – rekao je gradonačelnik. Imena poginulih, nestalih i umrlih vukovarskih dragovoljaca pročitao je tajnik udruge “Vukovarskih veterana” Branimir Jokić. Prisjetio se i okolnosti odlaska u Vukovar 1991. godine. Ostavili su – rekao je – sigurnost, svoja radna mjesta i obitelji i otišli u obranu grada heroja. Jučer je organiziran i tradicionalni maraton posvećen odlasku naših 67 dragovoljaca u Vukovar. Desetak trkača s našeg područja te s područja Virovitičko-podravske županije krenulo je iz središta grada, a u nastavku puta prošlo sajmištem odakle su dragovoljci otišli u Vukovar te se zaustavili pred spomen-obilježjima i u svim naseljima iz kojih su vukovarski dragovoljci. Spomen-maraton bio je dug 32 kilometra. Večeras u 19 sati u Domu kulture Našice bit će prikazan film “Štafeta smrti”, a ovim sadržajem ujedno će završiti ovogodišnje obilježavanje odlaska naših dragovoljaca u obranu grada heroja.

tekst i foto: N.Pavlus 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit