Vukovar domaćin 27. festivala glumca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

27. FESTIVAL GLUMCA održat će se pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, Županji, Vinkovcima, Iloku i Otoku, umjesto u tradicionalnom svibanjskom terminu (10. – 20. svibnja) ove godine, zbog svima nam poznatog uzroka (pandemije korona virusa), u rujanskom. Festival počinje danas, 5. rujna, a završava 13. rujna 2020. dodjelom nagrada i priznanja svim laureatima. Ovogodišnji grad domaćin je Vukovar, a svečanost otvaranja Festivala održat će se u Hrvatskom domu u Vukovaru s početkom u u 18:00 sati.

Festival glumca, posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu, utemeljili su 1994. godine Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija. Festival i njegova umjetnička nastojanja najbolje ocrtava tekst kojeg je Zvonimir Torjanac napisao u uvodnoj knjižici trećeg Festivala glumca, a on glasi:

“Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojem je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događanja. Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela. Glumac, i sam, kao i mnoštvo, može punim glasom reći: „kazalište, to sam ja“. Iz skromnosti i ljubaznosti prema teatru on to nikad ne izgovara. Kako bismo potakli, afirmirali i popularizirali glumačko stvaralaštvo posvećujemo mu ovaj festival. Festival je festival (dobre) glume, glumačkog umijeća, glumačke osobnosti, dara, specifičnosti i nikada ugaslog svjetla.”

Raspored:

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit