Vrlo brzo predstavit će se studija kada se i koja vrsta testova može koristiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je 77. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata devet je novodijagnosticiranih pacijenata s koronavirusom u Hrvatskoj, što daje ukupan broj od 2.196 COVID pozitivnih bolesnika.Jučer je u Koprivnici preminula jedna osoba. Na respiratoru je 12 bolesnika, a hospitalizirano ih je 160, devet manje nego jučer. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 684, devet više nego jučer. Oporavljenih u Hrvatskoj je trenutno 1784, što je 20 više nego jučer – izvijestio je danas Nacionalni stožer za civilnu zaštitu. Ukupno je učinjeno 46.071 testiranje. Od toga u posljednjih 24 sata 1.169. Postotak pozitivnih je 4,77 posto. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je od danas devet novih pozitivnih, s Brača njih sedam, a dvoje je iz Brodsko- posavske županije i to to kontakti već poznatih osoba.  Na pitanje o serološkim testovima – koliko koštaju, koje su marke i koje su im reference, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić odgovorila je da sada već ima jako puno seroloških testova na tržištu, brzih, koje zovemo point-of-care testovi. Te testove smo dosad uglavnom dobili na istraživanje, odnosno na evaluaciju. Dio testova je doniran i za dijagnostiku, a dio će se kupovati. Dr. Markotić dodala je i da će vrlo brzo predstaviti studiju oko evalucije kada se i koja vrsta testova može koristiti. Cijena, kazala je, ovisi i o količini testova koja se naručuje. U početku, kada ih je malo na tržištu, skuplji su – pojasnila je. Kasnije kad se pojavi više konkurencije, onda su jeftiniji.

redakcijsko izvješće

 

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit