“Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Osijeku održana je Završna konferencija projekta ”Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.” U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, a osnovni cilj je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. Planirano trajanje projekta je bilo 5 mjeseci, uz mogućnost retroaktivnog financiranja prihvatljivih troškova, odnosno prihvatljivi troškovi će se financirati od 7. rujna 2020. godine. Vrijednost projekta je 999.081,83 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Početkom 2017. godine župan Ivan Anušić najavio je besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce što smo u međuvremenu uspjeli ostvariti. Međutim, Osječko-baranjska županija uključila se i u projekt ”Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.” koji predstavlja nastavak projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”, a koji pak Osječko-baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom. Ono što je važno istaknuti je uključenost lokalnih OPG-ova čiji domaći proizvodi pružaju djeci zdrave i svježe obroke – kazao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i dodao da očekuje nastavak projekta.

O pozitivnim učincima projekta govorila je Vlatka Zahirović, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice.

Ovo je treća godina sudjelovanja u projektu „Vrijeme je za školski obrok“, a ove je godine u njega bilo uključeno 110 učenika. Kriterij je bio da dijete dolazi iz obitelji primatelja dječjeg doplatka, a iako je besplatan obrok osiguran za sve osnovnoškolce u našoj županiji, ovo je prilika da se rastereti županijski proračun i povuku sredstva iz europskih fondova. Osim toga, sva hrana koju pribavljamo dolazi od lokalnih OPG-ovaca te na taj način dodatno potičemo domaću proizvodnju – kazala je Zahirović.

Izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit