Vrijedna izložba ratnih fotografija Vojne policije u VRO Maslenica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U osječkom Arheološkom muzeju otvorena je izložba ratnih fotografija u povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica, a izloženo je 30 fotografija pripadnika 68. bojne Vojne policije HV-a nastalih tijekom akcije Maslenica. Postav izložbe odabrao je i uredio Josip Šeri, dopredsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, a otvorio ju je župan Ivan Anušić i sam sudionik VRO Maslenica.

– Ova je vojna akcija označila povratak hrvatskog okupiranog teritorija u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, kao i ponovno spajanje juga s ostatkom Hrvatske. Nekolicina nas iz osječke satnije je išla u pomoć u spomenutoj akciji te smo još dvije godine zadržani na tim terenima, a upravo nas ove fotografije podsjećaju na te dane. Počašćen sam što sam bio sudionik tog vremena i tih događanja, jer u povijesti jednog naroda jednom se stvara država – kazao je župan Anušić.

Dopredsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije i autor postava Josip Šeri naglasio je kako je izložba postavljena u čast poginulih prijatelja i suboraca.

– Ove fotografije podsjećaju na vrijeme jedne mladosti koju su obilježile hrabrost, čast i ponos, a ovom izložbom slavimo život uz buru emocija – istaknuo je Šeri.

Otvorenju izložbe su uz obitelji poginulih branitelja i sudionike akcije, nazočili i saborski zastupnici Nataša Tramišak i Goran Ivanović te zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit