Vozio “pod utjecajem”, oduzeta marihuana, dolijao maloljetnik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela od kojih izdvajamo:
U utorak, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač automobila dragovoljno je predao PVC vrećicu s marihuanom težine od 103 grama koja je uz potvrdu oduzeta. Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droga pozvan je u prostorije policijske postaje gdje mu je obavljenim testiranjem testerom na droge očitana reakcija na THC.
Jučer, 2. prosinca, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 40-godišnjaka iz Osijeka obavljena je pretraga osobnog automobila, doma i drugih prostorija kojom prilikom je predao ručno izrađenu cigaretu tzv. “joint” težine 1,04 grama.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo iz članka 190. stavka 2. „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i prekršaj iz članka 3. stavka 1. „Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“. Za počinjeno kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do dvanaest godina.  Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku.
Jučer, 2. prosinca, oko 8 sati, u polju, u Laslovu, građanin je pronašao trotilski metak od 500 grama i upaljač za protuoklopnu minu. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske trotilski metak i upaljač za protuoklopnu minu su na siguran način izuzeli s mjesta pronalaska. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
U periodu od 13. travnja do 24. studenog, u Osijeku, maloljetnik je počinio trinaest teških krađa iz ugostiteljskih objekata, trgovina, škola, dječjih vrtića, klubova, tvrtki i benzinskih pumpi kojom prilikom je ukrao nekoliko novčanika s više tisuća kuna u raznim apoenima, prijenosnu blagajnu s novcima, alkoholna i bezalkoholna pića, nekoliko kutija raznih cigareta, laptop i nekoliko mobitela. Također, počinitelj je ulazio u prostorije škola gdje je devastirao inventar. Pravnim osobama nastala je materijalna šteta veća od 70 000 kuna.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belišća i Našica.
Jučer, 2. prosinca, u 9,30 sati na državnoj cesti broj 7, na zapadnoj obilaznici (Darda – Osijek), u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 26-godišnji državljanin Njemačke. Vozač je upravljao osobnim automobilom te se kretao brzinom od 158 km na sat, izvan naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

izvor: PU OBZ

foto:Pexels.com

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit