Vozila isključena iz prometa zbog preinaka, stvaranja buke i nedostataka

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su pojačani nadzor prometa u cilju suzbijanja prekršaja u prometu.

Zbog preinaka ispušnog sustava 30. travnja iz prometa je isključen jedan osobni automobil za koji je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da je na vozilu obavljena preinaka koja nije odobrena i dopuštena, odnosno vlasnik je na vozilo ugradio uređaj za pojačavanje zvuka ispušnog sustava. Na autocesti A5, Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske i Mobilnom stanicom za tehničke preglede vozila provela je nadzor teretnih vozila. Obavljenim nadzorom na 11 teretnih vozila utvrđeni je devet većih i dva opasna nedostatka. Zbog opasnih nedostataka na vozilima dva vozila su isključena iz prometa te su oduzete registarske pločice.

Policija će i ubuduće svakodnevno nadzirati prometnice kako bi se zadržalo povoljno stanje javnog reda i mira, kao i sigurnosti u prometu na području županije.

U proteklih 48 sati 15 prometnih nesreća
U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 15 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u 12 prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Deset prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek, tri na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Belišće i PP Donji Miholjac.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 30. svibnja do 2. svibnja evidentirano je šest vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 20,57 sati u Našicama kada je u nadzoru prometa zatečen 49-godišnji vozač osobnog automobila s 2,34 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit