Volonterka CK Našice Laura Kanis predstavlja Hrvatski Crveni križ na međunarodnom kampu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Centra za suradnju društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Mediteranu (CCM), zajedno s Hrvatskim Crvenim križem, od 20. – 23. srpnja organizira se prvo virtualno izdanje međunarodnog kampa mladih Atlantis. Kamp će se održati preko online platforme koja će biti otvorena 13. srpnja za razmjenu iskustava i upoznavanje sudionika. Na kampu će sudjelovati mladi volonteri iz iz zemalja sredozemlja (južna Europa, sjever Afrike i istočna Azija). Obrađivat će se teme poput klimatskih promjena, psihosocijalne podrške, oblici volontiranja, angažman mladih i mnoge druge. Gradsko društvo Crvenog križa Našice, a i Hrvatski Crveni križ predstavlja Laura Kanis, dugogodišnja volonterka i trenutna voditeljica mladih u Našicama. Od svog prvog izdanja 2005. godine, Atlantis je okupio stotine mladih iz cijelog Mediterana, a sada glasi kao mjesto susreta i platforma za interkulturalne razmjene među mladima kao pravi primjer promjene ponašanja kako za sadašnjost i budućnost naše zajednice. Jedni od glavnih ciljeva susreta su za crvenokrižaške kulturne razmjene, dijaloga i vrijedna prilika za razmjenu iskustava i izvan granica. Sveukupni cilj kampa je koristiti međukulturni dijalog kao sredstvo za izgradnju kapaciteta mladih volontera “kao sredstva za pozitivne promjene u multikulturalnim društvima, suzbijanje stereotipa i diskriminacije”. Atlantis je dosad ugostilo 10-ak zemalja mediterana (2016. godine, Atlantis je ugostila i Hrvatska u Orahovici) no s obzirom na trenutnu situaciju s Covid-19 epidemijom u svijetu, ove godine će prvi puta polaznici na Atlantisu sudjelovati iz svojih domova.

izvor. GD CK Našice

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – siječanj 21

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit