Vjernici slave Veliku Gospu – svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, također i državni blagdan u našoj zemlji. Vjernici diljem Hrvatske hodočaste u marijanska svetišta. Velika Gospa je blagdan kada se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere da je Blažena Djevica Marija po završetku svoga zemaljskog života dušom i tijelom uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je završnica njezinog Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija. Svete mise danas su u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama u 7, 9, 11 i 18:30. Svetu misu u 9 sati predvodio je novi župnik fra Tomislav Faletar, a nakon mise bila je procesija s kipom Blažene Djevice Marije.

redakcijsko izvješće, foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit