Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Polaganjem vijenaca jučer je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima, među kojima i trojici poginulih branitelja u akciji oslobađanja našičke vojarne – Branku Glavašu, Slavku Marodu i Antunu Sertiću. Vijence je na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” položilo državno, županijsko i gradsko izaslanstvo te udruge proizašle iz Domovinskog rata, a polaganju su bili nazočni brojni uzvanici i sugrađani. Na žrtvu poginulih i njihov doprinos obrani domovine podsjetio je gradonačelnik Josip Miletić te istaknuo da je obilježavanje Dana pobjede u čast onih koji su branili Hrvatsku. Istaknuo je da kada se prisjećamo ovih dana prije 28 godina, moramo se prije svega sjetiti poginulih branitelja, a podsjetio je i na tadašnje stradanje grada. Danas, u mirno doba – rekao je gradonačelnik – izgrađujemo naš grad što se vidi i po aktualnim radovima te zahvalio svima koji pomažu razvoj grada. Mnoštvo okupljenih sugrađana i gostiju pozdravio je izaslanik predsjednika Vlade – ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Iskazao je zahvalnost i poštovanje svim hrabrim hrvatskim braniteljima koji su u teškim uvjetima obranili Našice, zaustavili razaranje i stvorili uvjete za formiranje brigade koja je u Domovinskom ratu dala značaj doprinos. Zahvalio je i njihovim obiteljima – posebno onima koje su u Domovinskom ratu izgubile svoje najdraže. Izaslanik predsjednika Sabora – saborski zastupnik Domagoj Mikulić poručio je kako i Sabor i Vlada rade na tome da bi sačuvali dostojanstvo hrvatskih branitelja, omogućili im bolje uvjete te pronašli nestale hrvatske branitelje. Čestitkama za Dan pobjede pridružio se i izaslanik predsjednice Republike – general-pukovnik Mladen Markač – počasni građanin Našica. Prenio je pozdrave i čestitke Predsjednice te njezinu posebnu zahvalu koja – istaknuo je – glasi: “Svima vama, dragi stanovnici Grada Našica, posebna zahvala zato što ste se junački oduprijeli agresoru na RH te što ste bili i ostali vjerni svojoj domovini”. Počast poginulima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, izaslanik ministra obrane – brigadir Dražen Ressler, izaslanik MUP-a Ladislav Bece, zamjenik župana Goran Ivanović s potpredsjenicima Skupštine i županijskim vijećnicima, počasni građanin Našica Vladimir Šeks te predstavnici udruga iz Domovinskog rata. Molitvu je izmolio fra Marijan Vidović koji je u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služio i svetu misu.
Polaganju vijenaca prethodio je koncert Gradske glazbe i našičkih mažoretkinja.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit