Vijenci i molitva za poginule hrvatske branitelje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Dana pobjede nad JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica jučer su položeni vijenci i služena sveta misa. Pred spomen-obilježjem “Uskrsla Hrvatska” vijence su položili izaslanik ministra obrane Damira Krstičevića – brigadir Robert Horvat, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda – Sanja Ivković, izaslanik osječko-baranjskog župana Ivana Anušića – dožupan Goran Ivanović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme i županijski vijećnik Vanja Prošić, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, dogradonačelnici Krešimir Žagar i Hrvoje Šimić, izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića – načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić, general Milan Knežević, izaslanici našičke vojarne – časnici Mirko Vidaković i Zoran Trninić, izaslanstva udruga djece, udovica i roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te izaslanstva ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Josip Miletić. Kako je rekao, prije 27 godina naš grad prošao je nezapamćeno divljanje i granatiranje tzv. JNA pri čemu su stradali mnogi simboli grada – crkva, vodotoranj, dvorac i sve ono što po čemu su Našice poznate. U tih nekoliko dana mnogi naši sugrađani su ranjeni, a nažalost neki su i poginuli. – Upravo zbog toga i najveće žrtve koju su dali, moramo se uvijek sjetiti naših poginulih branitelja – Antuna Sertića, Branka Glavaša i Slavka Maroda te se njihova imena ne smiju nikada zaboraviti – istaknuo je gradonačelnik. Nazočne je pozdravio i dožupan Goran Ivanović koji je rekao kako je ovaj datum upisan zlatnim slovima u povjesnicu stvaranja hrvatske države i kao takvog ga se moramo uvijek sjećati i prenositi na mlađe generacije. Poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima odana je počast minutom šutnje, a molitvu za sve poginule predvodio je fra Stjepan Hrkač. Nakon polaganja vijenaca, u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa za poginule branitelje Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića. Program obilježavanja Dana pobjede završio je glazbenim programom u središtu grada, a prije polaganja vijenaca program je svojim nastupom uveličao puhački orkestar Gradske glazbe Našice.

tekst i foto: N.Pavlus 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit