Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća i dječji gradonačelnik aktivni u brojnim događanjima

Facebook
Twitter
Pinterest

U gradskoj vijećnici  danas je održana 4. sjednica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Našica na kojoj su prezentirane ostvarene aktivnosti kroz 2021. i 2022. godinu. Sjednici su, uz vijećnike, nazočili dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak, povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica Kata Jurić, koordinatorica Darija Vlajnić i predsjednica Savjeta mladih Grada Našica Ines Resler.

-Vijećnici su bili izuzetno aktivni – naglasila je povjerenica Kata Jurić, posebno pohvalivši dječjeg gradonačelnika Mislava koji se odazvao gotovo svakoj akciji – od mnogobrojnih dodjela nagrada, promocija i humanitarnih akcija.

– Od posljednje sjednice koja je održana u listopadu 2021. godine, sudjelovali smo u raznim manifestacijama Društva “Naša djeca” Našice, primjerice „Voće i povrće za svakoga tko hoće“ i obilježavanju dječjih maškara kada su na jedan dan ključevi Grada predani dječjem gradonačelniku Mislavu, a program su vodili naši vijećnici Karlo Malovčak i Luka Djedović. Samostalno smo proveli nekoliko humanitarnih akcija te obilježili međunarodne dane poput Međunarodnog dana knjige gdje smo predali humoristične romane knjižničarkama OŠ kralja Tomislava, OŠ Dore Pejačević te OŠ Ivan Brnjik Slovak. Dječje Gradsko vijeće u suradnji sa Socijalnom samoposlugom organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština povodom Uskrsa, dok su vijećnici za Božić ukrasili jelku u Gradskoj upravi zajedno sa članovima Dječjeg foruma – izvijestila je Kata Jurić.

Sadašnji dječji gradonačelnik u rujnu će predati svoju dužnost jer će tada biti održani novi izbori za Dječje gradsko vijeće pa se prigodnim obraćanjem oprostio od sadašnjeg saziva.

-Ovo je sigurno jedna uloga koju nisam očekivao da ću dobiti u životu, ali drago mi je što sam bio dječji gradonačelnik i što sam imao priliku na taj način pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Kroz svoju funkciju naučio sam dosta toga što se tiče politike i vođenja grada. Također mi je drago što smo i bez obzira na korona-pandemiju realizirali mnoge projekte – rekao je dječji gradonačelnik Mislav Hvizdak.

Okupljenima se obratila i koordinatorica Darija Vlajnić zahvalivši im na vremenu i trudu koje su uložili u rad Dječjeg vijeća, a posebno povjerenici Kati Jurić koja je preuzela tu važnu funkciju.

Vijećnike i gradonačelnika na daljnju aktivnost i rad pozvala je i predsjednica Savjeta mladih grada Našica Ines Resler.

-Istinski mi je drago kada se djeca uključuju i aktiviraju u svojoj zajednici, baš kao što to vi činite. Dobili ste priliku da vidite kako funkcionira gradonačelnik i vijećnici, stekli ste puno iskustva i vjerujem da ćete nastaviti biti aktivni i u udrugama, a kasnije i u politici gdje su potrebni kvalitetni ljudi. Vas i vaš rad prepoznali su vaši kolege pa vas pozivam da nastavite istim ritmom mijenjajući sve ono što ne valja – rekla je Ines Resler i pozvala ih da se za koju godinu pridruže Savjetu mladih Grada Našica.

izvor: Grad Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit