Veliki uspjeh osječkih liječnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Po prvi je puta u KBC-u Osijek, na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila, izveden zahvat liječenja strukturalne bolesti srca postavljanjem tzv. PFO okludera, kojim se znatno smanjuje mogućnost ponovnog moždanog udara. Radi se o zahvatu kojim se zatvaraju patološki otvori u srcu koji dovode do moždanih udara u mladih ljudi. Izvodi kod bolesnika koji su već preboljeli tzv. kriptogeni moždani udar bez ranije vidljivih uzroka. Prvi osječki pacijenti bili su 46-ogodišnja žena i 39-godišnji muškarac, a operacija je izvedena uz pomoć primarijusa doktora Nevena Čače, subspecijalista pedijatrijske kardiologije u KBC-u Rijeka – istaknuo je dr. sc. Zorin Makarović, voditelj Zavoda. Naglasio je da su do sada pacijenti za obavljanje ovakvog zahvata morali ići u Zagreb, odnosno Rijeku.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit