Veliki interes za slikovnicu Mateje Vukmir “Kad je moja prabaka bila mala”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Slovačkom centru za kulturu Našice, povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, promovirana slikovnica naše sugrađanke Mateje Vukmir. Ovu poučnu ilustriranu knjigu za djecu predstavili su autorica Mateja Vukmir te njezini suradnici – ilustratorica Angela Turkalj Vidaković, pisac pogovora Miroslav Šarić te, u ime izdavača, ravnateljica knjižnice Silvija Šokić koja je istaknula kako je knjiga pravo malo remek-djelo u kojem autorica, iz perspektive djevojčice koju njezina prabaka upoznaje s tradicijskom baštinom svojega sela – Vukojevaca, progovara o obiteljskom stablu, o zavičaju, svojoj rodnoj kući i roditeljima, svakodnevnim poslovima te vjerovanjima i običajima. Autorica slikovnice, Mateja Vukmir zahvalila je svima na interesu za knjigu koja je već rasprodana, a svoj put je našla do svih krajeva Hrvatske te Irske, Nizozemske i Njemačke. U programu predstavljanja slikovnice “Kad je moja prabaka bila mala” sudjelovala je i Mala škola folklora HKD-a Lisinski Našice pod vodstvom Ane Galetić.

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit