Velika proslava 140 godina Markovca i dolaska Slovaka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Središnje slavlje 140. obljetnice dolaska Slovaka i osnutka naselja Markovac Našički održano je u subotu u markovačkoj Drevenici. Slavlje je okupilo mnoge građane, sudionike programa i ugledne goste, kojima su dobrodošlicu poželjeli domaćini, predsjednica Matice slovačke Markovac Branka Baksa i predsjednik SKUU-a “Franjo Strapač” Ivan Hanižjar, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Markovac Tamara Strapač i gradonačelnik Našica i izaslanik osječko-baranjskog župana Ivana Anušića – Josip Miletić. Publici i slavljenicima prigodnim su se riječima obratili i mnogi ugledni gosti, predstavnici Saveza Slovaka, Matica slovačkih, Vijeća slovačke nacionalne manjine i mnogi drugi suradnici i prijatelji Markovčana. Zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandra Tolnauera – Vladimir Bilek, čestitao je slavljenicima na dugogodišnjem njegovanju i promicanju slovačke kulture, a na dobroj dugogodišnjoj suradnji zahvalili su i uputili čestitke i gosti iz Slovačke Miloš Cucik, Pavol Berka, Jan Valaška, Maria Widermanova i Jozef Murin. U bogatom i atraktivnom slavljeničkom programu uz domaćine, folkloraše SKUU “Franjo Strapač” sudjelovali su HKD “Lisinski” Našice, učenici OŠ kralja Tomislava Našice – područne škole Markovac, FS “Drevar” iz Krasna nad Kisucom. Subotnji program koji je vodila Tatjana Seničanin, kao dio proslave 140. obljetnice dolaska Slovaka u Markovac i naselja Markovac, organizirali su Vijeće mjesnog odbora, Matica slovačka, SKUU “Franjo Strapač”, DVD Markovac, NK “Željezničar”, Osnovna škola kralja Tomislava – područna škola i Župna crkva sv. Marka Evanđelista Markovac Našički. Program proslave markovačkih jubileja održava se pod pokroviteljstvom Vijeća mjesnog odbora Markovac Našički, Grada Našica, Osječko-baranjske županije, Savjeta za nacionalne manjine RH, Saveza Slovaka RH, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH i Ureda za iseljene Slovake Bratislava.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit