Velika količina oborina prouzročila poplave na našem području

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tijekom poslijepodneva na našičkom području (Šipovac) pala je velika količina oborina koje su uzrokovale poplave. Prema neslužbenim podacima, u kratkom vremenu palo je 26 litara kiše po četvornom metru. Od petka do danas na našem području (Šipovac) palo je 128 litara kiše po četvornom metru. Zbog prodiranja vode u trafostanicu kod našičke vojarne, vojarna, Martin i Šipovac su do daljnjega bez struje. 

Našice

Ekipe JVP-a i DVD-a Našice su na terenu. Kako doznajemo od Danijela Matkovića iz JVP-a Našice, poplavljene su kuće u mjestima Zoljan i Martin, a vode ima i u Breziku. – Osigurane su vreće s pjeskom i situacija na terenu je pod kontrolom – rekao je Matković.

Na terenu je i gradonačelnik Krešimir Kašuba: – Loša je situacija, predvidivo ili ne o tome možemo polemizirati. Obišao sam sva mjesta kritična,  kritično je bilo u Martinu, Breziku gdje sada ide na bolje, i u Zoljanu je izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni. Podigli smo sve raspoložive strojeve svih firmi na našem području, a zvao sam i direktora  Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića koji je sada tu na terenu. Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme su, kako je  rekao gosp. Kovačević, akumulacije za koje postoje idejna rješenja. Pohvaljujem i JVP koja je prva izišla, koja je mobilizirala sve DVD-ove i svi su na terenu u obavljanju ovog mukotrpnog posla. Svi su u pripravnosti, a direktor Hrvatskih voda rekao je da će se dovesti pumpe i s područja Osijeka ako bude potrebno – kazao je Kašuba.

 

 

 

 

 

Foto: Mario Filipović

 

 

 

Donja Motičina

Davor Vrabac iz DVD-a Donja Motičina rekao nam je da je voda prodrla u  kuće u Donjoj i Gornjoj Motičini te Seoni, vatrogasne ekipe su izišle na teren i situacija je pod kontrolom. – Voda je ušla u kuće koje su na nižem terenu, podrumi su napunjeni vodom – kazao je Mišo Tomac iz Seone i dodao da je  za sada vodostaj je u opadanju. Željko Kovačević, načelnik Općine Donja Motičina rekao je kako voda nadire do kuća u Ulici bana Jelačića u Donjoj Motičini. – U svim ulicama koje su na nižem terenu ima kuća koje su pod vodom – kazao je Kovačević i dodao da su ekipe na terenu, a pozvali su i DVD-ove iz susjednih mjesta da se uključe u obranu od poplave. Donju Motičinu posjetio je zamjenik župana Mato Lukić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec i  Goran Ivanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feričanci

Kako doznajemo od načelnika Općine Feričanci Marka Kneževića, mjesto Gazije već je nekoliko dana poplavljeno, ali je trenutno situacija pod kontrolom.

Đurđenovac 

Na području Općine Đurđenovac najugroženiji su Šaptinovci zbog potoka Iskrica. Kako nam je rekao načelnik Hrvoje Topalović, ekipe Hrvatskih voda i Stožera civilne zaštite Općine Đurđenovac su na terenu.  – Poduzeto je sve kako bi se spriječilo moguće poplavljivanje, a što ovisi o količini najavljenih oborina tijekom dana i noći – rekao je Topalović.

Podgorač

Kako smo doznali od načelnika Općine Podgorač Gorana Đanića na području općine za sada je situacija pod kontrolom i nije bilo prodiranja vode u stambene objekte.

Tomislava Justić
Foto: Marin Cvijetović/Udruga Farmica/Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit