Veleposlanica Japana u nastupnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas je u nastupni posjet primio veleposlanicu Japana u Republici Hrvatskoj NJ.E. Misako Kaji. Najviše se razgovaralo o suradnji i potencijalima na području gospodarstva, osobito poljoprivrede, kulture, te drugim područjima. – Prvi sam put u ovoj prekrasnoj županiji, a sa županom sam razgovarala o potencijalima razmjene između Osječko-baranjske županije i moje zemlje. Oduševljena sam slavonskim poljima i vinogradima, a imala sam priliku i kušati vina s ovog područja te sam sigurna da ćemo upravo na području poljoprivrednih proizvoda i vina, nakon što se završi ova situacija s koronom, uspostaviti suradnju. Japan je sljedeće godine domaćin Olimpijskih igara pa se nadam se da će ljudi iz ove županije također imati priliku doći i upoznati moju zemlju – istaknula je veleposlanica Misako Kaji. Župan Ivan Anušić je naglasio kako vrijednost prošlogodišnje robne razmjene između Japana i Osječko-baranjske županije iznosi oko četiri milijuna eura, a siguran je da ima puno prostora za napredak. – Nadam se da ćemo nakon ovog nastupnog posjeta i kada prođe pandemija, nastaviti razgovarati o izvozu prehrambenih proizvoda Slavonije i Baranje u Japan – rekao je župan.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit